Hur du bloggar

Hej!

Vad kul att du har hittat till den här bloggen!

Förhoppningsvis kommer du att få lite tips på hur du kan komma igång med bloggandet om du väljer att blogga med Blogger. Klicka på någon etikett på vänster sida för att läsa mer om det du känner dig intresserad av.

Populära inlägg

Skapa en egen header eller ändra navbar via Blogger

Det finns många olika sidor för att skapa en header, men här kommer några tips. Självklart kan man skapa egna i ett eget redigeringsprogram, men håll koll på vilken storlek det ska vara. Ett tips från mig är att du väljer 90 som höjd så att man får mycket text som visas när man besöker bloggen. Mitt förslag på 90 är för att headern inte ska ta upp hela bilden när man besöker bloggen. Man får plats med en hel del i en header även om den endast är 90 hög. Bredden beror lite på hur bred layout du valt.


Länktips för att skapa banner
Webbanner24
banner.fotor.com
bannerfans

Skapa en header


Glöm inte att ändra till 1080p när du kollar på videoklippet.

Ändra navbar och lägg in en header


Glöm inte att ändra till 1080p eller högre när du kollar på videoklippet.

Lägg in en header


När du skapat din header så loggar du in i Blogger och klickar på "layout" i sidomenyn och där klickar du på "redigera"på den "gadget" som har texten som du visar i din rubrik för bloggen. När du klickat på redigera, så kan du välja en bild och ditt alternativ väljer hur headern ska visas. Jag valde att ändra till endast bild för att jag tycker att headern passade bra utan text för den har text i sig själv redan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar